Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου, όταν παρέα πέντε ατόμων από τη Βουλγαρία φέρεται να επιτέθηκε στον επίσης βουλγαρικής καταγωγής ιδιοκτήτη γνωστού beach bar στην Χανιώτη της Χαλκιδικής. Αφορμή για την επίθεση φέρεται να ήταν η καθυστέρηση της παραγγελίας τους. Το επεισόδιο πήρε γρήγορα διαστάσεις μπροστά στα μάτια των έντρομων θαμώνων, που δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.
Οι δράστες άρχισαν να ξυλοκοπούν άγρια τον σερβιτόρο και δεν δίστασαν να βγάλουν ρόπαλα και μαχαίρια. Τρεις μπράβοι του μαγαζιού, επίσης υπήκοοι Βουλγαρίας, έσπευσαν στο σημείο και άνοιξαν πυρ εναντίον της παρέας, τραυματίζοντας δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα σοβαρά, καθώς δέχθηκε σφαίρα στο στέρνο.
Σύμφωνα με τον βουλγαρικό τύπο, όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι γνωστοί στον υπόκοσμο της γειτονικής χώρας. Η περιοχή γέμισε αμέσως από αστυνομικούς που μπήκαν στο παραλιακό μπαρ για να συλλάβουν τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου.
Δείτε το video ρεπορτάζ του Ant1
Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα και έχουν ταυτοποιήσει έναν ακόμη δράστη, ενώ αναζητούν δύο ακόμη άτομα που συμμετείχαν στο πρωτοφανές επεισόδιο. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το περιστατικό να οφείλεται σε προστριβές μεταξύ μελών της βουλγαρικής μαφίας, με την καθυστέρηση της παραγγελίας να είναι μόνο η αφορμή.
Σύμφωνα με τον βουλγαρικό τύπο, ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκιδική, που διατηρεί επίσης κατάστημα εστίασης στη Σόφια, είναι φίλος με τον αρχηγό της παρέας των πέντε που προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο, ο οποίος είναι γνωστός με το παρατσούκλι “ο Βέλγος”. Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να είναι θρασύτατος εγκληματίας με εκκρεμείς κατηγορίες στη Βουλγαρία.
Οι αρχές έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού, το οποίο θα εξετάσουν καρέ-καρέ για να διαπιστώσουν αν είχε προηγηθεί κάτι άλλο μεταξύ του ιδιοκτήτη και του “Βέλγου”.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.