Εντατικοί και στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται από την Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπων Αστυνομικών Τμημάτων και την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παρεμπορίου, κυρίως σε χώρους όπου παρουσιάζεται έντονη αγοραστική κίνηση, όπως στις παρυφές λαϊκών αγορών, με αποκλειστική αποστολή την πάταξη του φαινομένου, στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα από 2 έως 8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε λαϊκές αγορές στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπας και Ξηροκρήνης και:
- Ελέγχθηκαν 469 άτομα
- Συνελήφθησαν 2 εξ΄αυτών για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
- Βεβαιώθηκαν 9 διοικητικά πρόστιμα ύψους 7.500 ευρώ συνολικά
- Σχηματίστηκαν επιπλέον 5 δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα
- Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 813 προϊόντα παρεμπορίου
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.