Άναυδοι έμειναν οι κάτοικοι στην οδό Μεταλλίων Ταύρου στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη, όταν διαπίστωσαν την παρουσία ενός φιδιού στον δρόμο.
Κάτοικος της περιοχής έπιασε με περίσσια ψυχραιμία το φίδι ενώ την ίδια ώρα οι γείτονες κάλεσαν Αστυνομία και Πυροσβεστική.
Το φίδι τοποθετήθηκε σε ένα χαρτόκουτο και παρελήφθη από την Πυροσβεστική, η οποία το απελευθέρωσε στο φυσικό του περιβάλλον.
Σε επικοινωνία του Ράδιο Θεσσαλονίκη με τον κάτοικο, μας είπε πως το συγκεκριμένο φίδι μήκος 1,5 μέτρου είναι λαφιάτης και είναι εντελώς ακίνδυνο.
Ο λαφιάτης ή τετράγραμμος λαφιάτης (Elaphe quatuorlineata) είναι ένα μεγάλο, εντυπωσιακό φίδι της οικογένειας Colubridae. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φίδι που απαντάται στην Ελλάδα, καθώς μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 μέτρα μήκος. Αν και η εμφάνισή του συχνά τρομάζει τους ανθρώπους, δεν είναι δηλητηριώδες και δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο.
Εχει καφέ ή κιτρινωπό χρώμα, με τέσσερις χαρακτηριστικές σκούρες γραμμές κατά μήκος του σώματός του – εξ ου και το όνομά του quatuorlineata (λατινικά: «με τέσσερις γραμμές»). Το σώμα του είναι παχύ και μυώδες, ενώ το κεφάλι του ξεχωρίζει από το λαιμό.
Απαντάται σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές, σε λιβάδια, ελαιώνες, πετρώδεις περιοχές, ακόμα και σε αγρούς κοντά σε χωριά. Είναι ημερόβιο φίδι, αλλά τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού μπορεί να είναι πιο ενεργό το πρωί και το απόγευμα.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.