RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Γιατροί Ιπποκρατείου για τη μεταμόσχευση: Εργαστήκαμε αμίλητοι (VIDEO)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατροί Ιπποκρατείου για τη μεταμόσχευση: Εργαστήκαμε αμίλητοι (VIDEO)

ΕΛΛΑΔΑ

05/02/202513:34

Γιατροί Ιπποκρατείου για τη μεταμόσχευση: Εργαστήκαμε αμίλητοι (VIDEO)

Δώρα ζωής χάρισε μέσα από τον θάνατό του ο 3χρονος Άγγελος 

Γιατροί Ιπποκρατείου για τη μεταμόσχευση: Εργαστήκαμε αμίλητοι (VIDEO)

Ήταν ένα δύσκολο χειρουργείο και η συγκίνηση περίσσευε στην ομάδα του καθηγητή Γιώργου Τσουλφά που ανέλαβε την μεταμόσχευση δύο νεφρών απ’ τον τρίχρονο Άγγελο που κατέληξε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό απ’ τη μητέρα και τον σύντροφο της στο ΠΑΓΝΗ στον 37χρονο νεφροπαθή με νεφρική ανεπάρκεια που ήταν στις λίστες αναμονής από το 2013.

Το χειρουργείο διήρκησε τέσσερις ώρες με την διαδικασία της μεταμόσχευσης να αρχίζει στις 10 το βράδυ της Τρίτης και να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά ενώ για τον λήπτη έχει αρχίσει κανονικά η λειτουργία των δύο νεφρών, από το χειρουργείο ακόμη.

Ο λήπτης γνώριζε από πού έρχονται τα όργανα και εκτός από τη χαρά της ζωής που πήρε, εξέφρασε τη θλίψη του για τους λόγους που ο Αγγελος έχασε τη ζωή του.

Η γιαγιά και ο παππούς του Αγγέλου αποφάσισαν τη δωρεά οργάνων.

«Είναι μια πολύ γενναία απόφαση που πήραν οι συγγενείς του παιδιού για να χαρίσουν ζωές σε αυτή την δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και καθηγητής Χειρουργικής στο ΑΠΘ, Γιώργος Τσουλφάς.

«Χθες ήταν για όλους μας μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή χαράς αλλά και συγκίνησης βλέποντας αυτό το δώρο να αξιοποιείται»

Σύμφωνα με τον καθηγητή επρόκειτο για ένα πολύ σπάνιο χειρουργείο.

«Οι δύο νεφροί είναι πολύ μικρότεροι εξαιτίας της ηλικίας του παιδιού. Επειδή ο ενήλικας χρειάζεται και τους δύο νεφρούς γι’ αυτό έπρεπε να τοποθετηθούν μαζί. Ήταν ένα πολύ σπάνιο χειρουργείο αλλά όλα πήγαν καλά» ανέφερε ο πολύπειρος καθηγητής μεταμοσχεύσεων.

 

 

«Υποκλιθήκαμε στην απόφαση της γιαγιάς και του παππού και όση ώρα διήρκησε η μεταμόσχευση είμασταν σιωπηλοί» ανέφερε ο Γρηγόριος Μισιρλής – Νεφρολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στο Ιπποκράτειο.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τον σεβασμό μας στην απόφαση της γιαγιάς του παιδιού. Είναι σπάνιο για τα ελληνικά χρονικά και οι μεταμοσχεύσεις που γίνονται από μικρά παιδιά σε ενήλικες είναι μετρημένες στα δάχτυλα των δυο χεριών» ανέφερε ο διευθυντής που στα 35χρονια της σταδιοδρομίας του έχει συμμετάσχει σε χιλιάδες μεταμοσχεύσεις.

«Το θετικό είναι ότι ο λήπτης ανταποκρίθηκε άμεσα ακόμη από το χειρουργείο, καθώς υπήρξε συμβατότητα των οργάνων που είναι σχεδόν άθικτα, λόγω του ανήκαν σε ένα μικρό παιδί».

 

 

Ο λήπτης πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια από το 2008 είχε υποβληθεί ξανά το 2010 σε μεταμόσχευση νεφρού, ωστόσο ο οργανισμός του δεν δέχθηκε το μόσχευμα κι’ έτσι το 2013 είχε μπει ξανά σε λίστα αναμονής .

Η καρδιά του παιδιού μεταφέρθηκε στη Γερμανία.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

29.4.202515:23

  Για το πρωτοφανές μπλακ άουτ στην Ιβηρική μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου στην εκπομπή Newsroom του ΕΡΤΝews, τονίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία είναι σε εγρήγορση και θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίζει την ισορροπία

ΕΛΛΑΔΑ

29.4.202515:16

  Προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του 5ου Ειδικού Ανακριτή έλαβε ο κατηγορούμενος φερόμενος ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος, στο οποίο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Ο κατηγορούμενος που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απολογηθεί εντός 24ωρου παραμένει προσωρινά κρατούμενος.

ΕΛΛΑΔΑ

29.4.202515:01

  Τις εργασίες συντήρησης/κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών θα συνεχίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως εξής:   1) Την Παρασκευή 2 Μαΐου και από τη Δευτέρα 5 Μαΐου έως και την Τετάρτη

ΕΛΛΑΔΑ

29.4.202514:57

  Σε 12μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε 36χρονος, που κρίθηκε ένοχος για προβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, η πράξη τελέστηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, μέσα σε αστικό λεωφορείο της γραμμής 12. Πλησιάζοντας

ΕΛΛΑΔΑ

29.4.202514:48

  «Μας διώχνουν» 100 αδέσποτα στα παλιά κτήρια της ΕΡΤ  Εκατό σκυλιά φιλοξενούνταν σε εγκαταλειμμένο κτήριο της ΕΡΤ στα Τσαΐρια, το οποίο πρόκειται να κατεδαφιστεί στο πλαίσιο των εργασιών για το ThessIntec. Εξήντα πέντε εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε κατάλυμα στην

ΕΛΛΑΔΑ

29.4.202514:19

  Το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση έπειτα από κατάθεση αστυνομικού, σύμφωνα με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ υπαλλήλου φερόμενου ως μέλους του κυκλώματος και του ίδιου, κατά την οποία ο πρώτος φέρεται να τον προέτρεψε να απομακρυνθεί από

Rthess

Επικαιρότητα

ADVERTORIAL

29.4.202515:35

ADVERTORIAL

29.4.202514:48

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

29.4.202513:55

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή