Επιμέλεια: Χριστιάνα Μανιάτη
Η Ισμήνη Μπογδάνου μιλώντας με το Στέφανο Διαμαντόπουλο σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε λαβράκι και τσιπούρα. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός προέρχεται από την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία.
Ακόμη, η κ. Μπογδάνου είπε ότι η καλλιέργεια αποτελεί μονόδρομο για τον επισιτισμό του πλανήτη. Τέλος, ανέφερε ότι τα ψάρια αλιεύονται κατά παραγγελία και τόνισε ότι μέσα σε 24 ώρες βρίσκονται στα σημεία πώλησης.
Ο Γιάννης Γιαρένης με τη σειρά του σημείωσε ότι η παραγωγή ετησίως φτάνει τους 1000-1500 τόνους. Επίσης, επεσήμανε ότι πρόκειται για έναν κλάδο με μεγάλο κόστος παραγωγής. Ο κ. Γιαρένης υπογράμμισε επίσης ότι προϊόν 12 μηνών μπορεί να προσφέρει μόνο η ιχθυοκαλλιέργεια. Αναφοριά με τον ανταγωνισμό σχολίασε ότι δεν είναι υγιής.
Ο Γιάννης Καρακάσης αναφερόμενος στη Μεσόγειο έκανε λόγο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για καθαρή και φτωχή θάλασσα. Εξήγησε ότι η Μεσόγειος είναι μια ζεστή θάλασσα, της οποία η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 13 βαθμούς. Στόχος, είπε, είναι η Μέγιστη Αειφόρος Ανάπτυξη, ενώ τέλος σημείωσε ότι παραμένει άγνωστο γιατί οι μέδουσες παρουσιάζουν πληθυσμιακές εξάρσεις κάθε 10 χρόνια. Είναι ένα πολυσύνθετο θέμα, κατέληξε.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.