Ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροδοκίας δικαστή ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα σε βάρος του Χρήστο Μαυρίκη. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή.
Θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή 23 Μαϊου μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.
Ο πρώην τεχνικός του ΟΤΕ, γνωστός ως εθνικός κοριός, είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της δωροδοκίας δικαστή και σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται όσα του αποδίδονται μετά την καταγγελία του αρεοπαγίτη.
O Χρήστος Μαυρίκης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά από καταγγελία δικαστή του Αρείου Πάγου, ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει μέσω επιστολής, προκειμένου να παρέμβει σε εκκρεμή αστική υπόθεση, αφήνοντας υπαινιγμούς περί οικονομικού ανταλλάγματος..
Ο ίδιος είναι γνώριμος των αρχών, καθώς στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση των υποκλοπών. Στη συνέχεια, το 1997 είχε καταδικαστεί και για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή της νυν προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία τότε ήταν ανακρίτρια.
Στην επιστολή του τονίζει πως η δική του μεσιτεία προμήθεια αν ευοδωθεί η υπόθεση θα είναι 1.000.000 ευρώ και σημειώνει και τον κωδικό αριθμό της αγωγής που αφορά διεκδίκηση έκτασης στου Παπάγου, για την οποία ζητά τη βοήθεια του αρεοπαγίτη, ο οποίος μόλις τη διάβασε την επιστολή προχώρησε σε καταγγελία.
Ακολούθησε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία για το αδίκημα της κακουργηματικής δωροδοκίας δικαστή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο Χρήστος Μαυρίκης κοντά στο σπίτι του στα βόρεια προάστια.
Πηγή: ΕΡΤ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.