Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έκτακτη φορολόγηση των τραπεζικών κερδών, καθησύχασε τους ξένους επενδυτές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα της έκτακτης φορολόγησης των τραπεζικών κερδών προέκυψε στην σύσκεψη που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας με τους διευθύνοντες συμβούλους των ελληνικών τραπεζών, με κεντρικό θέμα την στήριξη των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, την επιτάχυνση των ρυθμίσεων και την αύξηση των επιτοκίων στις καταθέσεις.
Οι τράπεζες αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μελετήσουν μοντέλα στήριξης των δανειοληπτών με στόχο την απορρόφηση σημαντικού μέρους της επιβάρυνσης των μηνιαίων δόσεων από τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.