Ένα βήμα μπροστά κάνει η Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Θα έχει αύριο συνομιλίες με την Ηγεσία της Φιλανδικής Κυβέρνησης.
Έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον Ολλανδό πρωθυπουργό και αύριο θα έχει επαφές με τη Βρετανία, και στη συνέχεια με την ηγεσία του ΝΑΤΟ δήλωσε ο Ερντογάν.
Ξεκαθάρισε όμως πως έχει ενημερώσει τις εμπλεκόμενες πλευρές για την αρνητική στάση της χώρας του.
Νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ από εβδομάδα. Η μορφή τους θα αποφασιστεί την Δευτέρα.
Σε ανακοίνωσή τους κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό με φόντο τη ΣΣΕ και για σκόπημη καθυστέρηση της υπογραφής της με στόχο την εξώθηση των εργαζομένων σε απεργίες για να στραφεί εναντίον τους η κοινή γνώμη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ρωτήθηκε για το θέμα απο το Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Οικονόμου απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ και μάλιστα ανέφερε ότι μόλις το 2/3 των δικαιούχων έκανε χρήση του Fuel Pass.
Το ποσό αυτό είπε είναι αδιάθετο και θα αξιοποιηθεί για τη μάχη κατά της ακρίβειας ανέφερε
Πρόστιμα 15.000 ευρώ θα επιβληθούν σε τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο στην Καλαμάτα κι ένα στο Αιγάλεω. Πούλουσαν αμόλυβδη βενζίνη και diesel κίνησης σε τιμές υψηλότερες της θεωρητικής τιμής πώλησης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον real Fm
Στο μέτωπο της Ενέργειας. Δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση σχέδια απαγόρευσης κυκλοφορίας για την εξοικονόμηση ενέργειας, είπε ο κ. Οικονόμου με φόντο τις προτάσεις της Κομισιόν.
Μίλησε όμως για παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στο δημόσιο.
Πολλά τα ερωτήματα για την προμήθεια των F35 με τον κ. Οικονόμου να τονίζει ότι η διαδικασία προχωρά όπως προβλέπεται διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημοσιονομική ισορροπία.
Κλείνει τη στρόφιγγα φυσικού αερίου η Ρωσική Gazprom προς τη Φιλανδία.
Η Gasum αρνήθηκε να πληρώσει την Gazprom Export σε ρούβλια όπως είχε ζητήσει η Ρωσία από τις ευρωπαϊκές χώρες.
Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της (G7) έχουν κινητοποιήσει 19,8 δισεκ. δολάρια για την Ουκρανία και δεσμεύθηκαν να παράσχουν περισσότερη βοήθεια εάν χρειαστεί.
Την αρνητική στάση της Τουρκίας σε ενδεχόμενη ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος
Συνεχίζεται ο πυρετός διαβουλεύσεων της Τουρκίας με άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία.
Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία…..
Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια του θανάτου του 43χρονου που πέθανε στην καρέκλα των επειγόντων στο «Παπανικολάου», διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ο 43χρονος πήγε στο νοσοκομείο με πόνο στο πόδι. Εκεί οι γιατροί αφού τον εξέτασαν του έδωσαν εξιτήριο. Δώδεκα ώρες μετά τον βρήκαν νεκρό στην καρέκλα του νοσοκομείου
Ίσοβια συν 15 χρόνια επέβαλε το Εφετείο στους δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.
Η ποινή είναι ίδια με την πρωτόδικη απόφαση. Πρόκειται για την ανώτατη εκ του νόμου προβλεπόμενη ποινή.
Δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.