Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Στο φως απόρρητα έγγραφα για την τουρκική εισβολή

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Στο φως απόρρητα έγγραφα για την τουρκική εισβολή

ΕΛΛΑΔΑ

13/11/202416:04

Στο φως απόρρητα έγγραφα για την τουρκική εισβολή

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αποχαρακτηρίζει για πρώτη φορά αρχειακό της υλικό και δημοσιεύει έγγραφα της περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου 1974

Ogdoo.gr
Φωτ. Ogdoo.gr

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Πρόκειται για έγγραφα που το αρμόδιο τότε τμήμα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών-ΚΥΠ συνέτασσε καθημερινά αποτυπώνοντας τις εξελίξεις, όπως καταγράφονταν στη βάση των πληροφοριών που περιέρχονταν σε γνώση του.

Ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης αναφέρει σε μήνυμά του πως «το υπάρχον νομικό πλαίσιο δίνει το δικαίωμα στην Υπηρεσία να απελευθερώσει, με συγκεκριμένη, αναλυτικά περιγραφόμενη διαδικασία, επιλεγμένα έγγραφά της, με την προϋπόθεση να έχουν συμπληρωθεί 50 χρόνια από τότε που συντάχθηκαν, και πλέον, από τα γεγονότα της Κύπρου, έχουν μεσολαβήσει ακριβώς 50 χρόνια, κρίναμε σκόπιμο να συμβάλουμε κι εμείς, με υλικό που μπορεί να δημοσιοποιηθεί, στο δημόσιο διάλογο, για γεγονότα τα οποία ακόμα απασχολούν έντονα την κοινωνία μας, σε Ελλάδα και Κύπρο, που άλλωστε, ακόμα και σήμερα, υφίστανται τις συνέπειες των τότε εξελίξεων. Τα 50 χρόνια είναι αρκετά μεγάλο και για αυτό αρκετά ασφαλές χρονικό διάστημα που, αν δεν επιβάλλει, σίγουρα επιτρέπει να κοιτάξεις πίσω σε μια άσκηση εθνικής, αλλά και υπηρεσιακής αυτογνωσίας».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

26.6.202519:18

  Ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου σε 31χρονη υπήκοο Γεωργίας, η οποία κρίθηκε ένοχη για εμπρησμό από αμέλεια, σε πυρκαγιά που σημειώθηκε τη Δευτέρα το πρωί στα Λεπτόποδα της Χίου.

ΕΛΛΑΔΑ

26.6.202519:00

  Σε εξέλιξη είναι το πρώτο mini κύμα καύσωνα στην Ελλάδα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε 8 περιοχές σύμφωνα με το meteo.gr Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Σκάλα Μεσσηνίας στους 41,9 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν το Αστέρι Λακωνίας και το

ΕΛΛΑΔΑ

26.6.202518:35

  43 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Οι 39 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 4. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης

ΕΛΛΑΔΑ

26.6.202517:57

  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη στην πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια επιχειρούν 130 πυροσβέστες με πέντε ομάδες δασοκομάντος και 41 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα

ΕΛΛΑΔΑ

26.6.202517:55

  Πυρκαγιά  στα «Τσαΐρια» της Περαίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Καίγονται ξηρά χόρτα και σκουπίδια ενώ επιχειρούν 8 οχήματα με 18 πυροσβέστες. Σηκώθηκε και ελικόπτερο.            

ΕΛΛΑΔΑ

26.6.202517:40

  Μποτιλιάρισμα επικρατεί και σήμερα 26/6 στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης καθώς συγκρούστηκαν τρία ΙΧ στο ύψος της Τριανδρίας με μέτωπο δυτικά. Από τη σύγκρουση προέκυψαν υλικές ζημιές. Ωστόσο, η κίνηση είναι αυξημένη

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή