RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Θ. Πλεύρης: Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει την 4η δόση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Θ. Πλεύρης: Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει την 4η δόση

ΕΛΛΑΔΑ

30/05/202209:01

Θ. Πλεύρης: Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει την 4η δόση

Θ. Πλεύρης: Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει την 4η δόση

Γράφει RTHESS NEWSROOM

Πιθανότατα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνει με τη σειρά που γίνεται και στη γρίπη, διευκρίνισε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Θα ξεκινήσει βάσει ηλικίας, θα επεκταθεί στις ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια στο γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, επεσήμανε ότι «αν θα είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας».

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, σχολίασε ότι υπάρχει μια ύφεση τονίζοντας ότι στους σκληρούς δείκτες βρισκόμαστε σε πολύ χαμηλή πληρότητα τις κλίνες ΜΕΘ και αντιστοίχως τα κρούσματα έχουν μια καθοδική πορεία.

«Αυτό μας δείχνει ότι το καλοκαίρι φαίνεται ότι δε θα μας πιέσει η πανδημία, ωστόσο όλη η επιστημονική κοινότητα λέει ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, ακόμα και με την Όμικρον το φθινόπωρο θα έχουμε μια πίεση. Περιμένουμε ότι το Σεπτέμβριο, ακόμα και με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι βαριές λοιμώξεις του αναπνευστικού προ Covid, θα υπάρξει μια πίεση».

Ερωτηθείς για το άν θα επανέλθουν τα περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα η μάσκα, που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

10.5.202511:07

  Ενώπιον του 1ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης οι 13 ανήλικοι συλληφθέντες μέλη της συμμορίας με ακροδεξιό μανδύα.   Διαβάστε: Με συνθήματα η μεταγωγή των 28 ακροδεξιών στα δικαστήρια   Οι υπόλοιποι 15 (ενήλικοι) θα απολογηθούν αύριο, Κυριακή. Σύμφωνα με τη

ΕΛΛΑΔΑ

10.5.202510:48

  Μάλιστα, ορισμένα από τα μνημεία της Θεσσαλονίκης δεν μένουν καθαρά για πάνω από λίγα 24ωρα, παρά το γεγονός ότι σπεύδουν εθελοντές πολίτες να τα αποκαταστήσουν και να τα καθαρίσουν το συντομότερο δυνατό. Πρόκειται για χώρους και μνημεία που «αδυνατούν»

ΕΛΛΑΔΑ

10.5.202510:01

  Με δικηγόρο παρουσιάστηκε σήμερα στον 1ο τακτικό Ανακριτή ο 36χρονος που νοίκιασε το διαμέρισμα στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή 20. «Δεν ήξερα ότι μεταφέρω βόμβα. Το έκανα για το χαρτζιλίκι, έχω ξανακάνει στο παρελθόν μικρομεταφορές πάλι για το χαρτζιλίκι»,  φέρεται

ΕΛΛΑΔΑ

10.5.202509:46

  Σε εξέλιξη μέχρι τις 18:00 το απόγευμα εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Παπάφη του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το Τμήμα Οδοποιίας & Οδικής Σήμανσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Παπάφη, από τη

ΕΛΛΑΔΑ

10.5.202509:21

  Πρόκειται για μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών εντός αθλητικών εγκαταστάσεων και μέλη συλλόγων φίλων ομάδων. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι Μέτε την μαραθώνια απολογία του ολοκληρώθηκε αργά τον βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικους όρους – κατά περίπτωση –

ΕΛΛΑΔΑ

10.5.202500:01

  Αγίου Σίμωνος του Αποστόλου Σίμων   🌅 Ανατολή ήλιου: 06:19 – Δύση ήλιου: 20:24 – Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες 5 λεπτά 🌔 Σελήνη 12.7 ημερών  

Rthess

Επικαιρότητα

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

10.5.202511:09

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή