«Το μέτρο της αποβολής δεν είναι εκδικητικό αλλά είναι ένα μέτρο, το οποίο θέλει να δείξει την σημασία των κανόνων σε ένα σύστημα, πολύ σημαντικό, όπως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα κατάργησης του συγκεκριμένου μέτρου.
Σχετικά με την επικουρική εργασία των μαθητών «τα παιδιά καμιά φορά επιδιώκουν τις αποβολές, ούτως ώστε να πάνε σπίτι τους και να καθίσουν μπροστά από έναν υπολογιστή ή από ένα tablet. Αυτή είναι μια περαιτέρω εμβάθυνση της αποβολής, η οποία θεσμοθετήθηκε πριν από ένα χρόνο. Δεν μιλάμε για κοινωνική εργασία εντός των σχολείων».
Στη συνέχεια εξήγησε ότι η επικουρική εργασία θα αφορά φιλανθρωπικές δράσεις, κοινωνικές δράσεις υπογραμμίζοντας «δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά σαν τους ενήλικες».
«Θα έχουμε και διαγραφές φοιτητών ανάλογα με τη σοβαρότητα του αδικήματος και όχι τις φορές που έγινε» διαμήνυσε ο πολιτικός εκπρόσωπος. Παρέθεσε μερικά παραδείγματα: άνθρωπος που σπουδάζει σε δημόσια πανεπιστήμια, σπάει δημόσια περιουσία, επιτίθεται σε βάρος πολιτών ή συμφοιτητών, απειλώντας τη σωματική τους ακεραιότητα, «πρέπει να αναστέλλεται η φοιτητική τους ιδιότητα» εφόσον καταδικαστούν.
Ακούστε το ηχητικό
Για τις αστικές συνέπειες που θα αντιμετωπίζουν οι ταραξίες είπε «πας και σπας μια τζαμαρία, θα έρθει ο λογαριασμός σε σένα και την οικογένειά σου».
Παράλληλα, εξαπέλυσε «πυρά» κατά των κομμάτων της Αντιπολίτευσης «υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στη χώρα που πιστεύουν ότι αυτό που έγινε στη Νομική Σχολή ήταν προβοκάτσια» και συμπλήρωσε «είναι ευθύνη δική μας να το αντιμετωπίσουμε».
Αναφέρθηκε επίσης και στην πρόταση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για μείωση του κομίστρου των ταξί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με σκοπό οι πολίτες που καταναλώνουν αλκοόλ να επιλέγουν το ταξί αντί της οδήγησης «Δεν θα επιδοτείται κάποιος για να πίνει» κατέληξε.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.