Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.
Είναι μια γιορτή διεκδίκησης για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με τη φύση, την αποανάπτυξη, την ειρήνη & τη μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και-μη ζώων, την ελευθερία του σώματος, της έκφρασης και της σεξουαλικότητας, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς διακρίσεις.
ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ;
➤Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατόδρομων ➤Μητροπολιτικό Πάρκο ΔΕΘ ➤Τέμπη Δικαιοσύνη ➤StopWars ➤StopFlyover ➤ΌχιLNG ➤Σώστε Τα Δέντρα ➤ΕλεύθεροΝερό ➤NoUniPolice ➤NoBorders ➤Όχι Καύση Σκουπιδιών ➤Stop Ρύπανση Ελπε ➤ΌχιΕξορύξεις ➤Όχι Στον Χρυσό ➤Όχι Πυρηνικά ➤ΠεζόδρομοιΠράσινοΠαντού ➤Όχι Κτίσιμο Ελεύθερων χώρων ➤Ελεύθερη Κατασκήνωση ➤Ελεύθερα CamperVan ➤Ναι Παραλίες Γυμνιστών ➤Ελεύθερο Σώμα ➤Σώμα Μου Επιλογή Μου ➤Ελεύθερη Έκφραση ➤Όριο 30χλμ ➤GoVegan ➤Όχι Zωολογικοίκήποι Eνυδρεία
18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία | World Naked Bike Ride
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Ιουνίου 2025 – Θεσσαλονίκη.
Πάρκο ΧΑΝΘ (Ξαρχάκος) 19:00 συγκέντρωση Ποδηλατοπορείας | από τις 17:00 Bodypainting.
Παράλληλες εκδηλώσεις:
ΔΕΥΤΕΡΑ 16/6 20:30 ΠΡΟΒΟΛΕΣ Γυμνής Ποδηλατοδρομίας FAQ FILMS Naked Bike Ride 2025, στο στέκι Infolibre.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.