Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν το βιβλίο του Θανάση Γιώγλου «Σταύρος Κουγιουμτζής-Άσε με πάλι να σου πω…», την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 8 το απόγευμα, στη μουσική σκηνή Σφίγγα, με ελεύθερη είσοδο.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αιμιλία Κουγιουμτζή, Γιώργος Ανδρέου, Αλέξης Βάκης, Θανάσης Γιώγλου και ο Γιώργος Νταλάρας
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η σκηνοθέτης και ηθοποιός, Παυλίνα Χαρέλα.
Τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή θα ερμηνεύσουν οι:
Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Μπάμπης Τσέρτος
και ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Τζίτζης
Συνοδεύει οκταμελής λαϊκή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Νικήτα Βοστάνη. Το βιβλίο του Θανάσης Γιώγλου περιλαμβάνει μια μεγάλη, βιογραφική αφήγηση της συζύγου του Σταύρου Αιμιλίας Κουγιουμτζή, κείμενα από τις κόρες του Δώρα και Μαρία, της αδελφής του Μαρίας, αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Νταλάρα και εκτενή αναφορά στη συνεργασία του με τον Σταύρο Κουγιουμτζή, μια σπάνια συνέντευξη του Κουγιουμτζή στον Μίμη Πλέσσα, αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της δισκογραφίας του, συνεντεύξεις και κείμενα από συνεργάτες του –και όχι μόνο– στιχουργούς, ερμηνευτές, μουσικούς και ανθρώπους της μουσικής δημοσιογραφίας και έρευνας, αναφορά στη σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τις συμμετοχές του στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού, επιλογή από δηλώσεις του στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, καταλόγους με τα αγαπημένα του τραγούδια, δημοσιεύματα και δηλώσεις από το φευγιό και την κηδεία του, αναλυτική δισκογραφία με τις πρώτες ερμηνείες αλλά και τις επανεκτελέσεις των τραγουδιών του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και άλλες γνωστές ή λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής και του έργου του.
Η έκδοση συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό κα ντοκουμέντα αρχείου. Το εξώφυλλο σχεδίασε ο Πέτρος Παράσχης.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.