Ο «Παίχτης» είναι τα τελευταία λόγια κάποιου που δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη. Γράφτηκε στο τελευταίο μπιλιαρδάδικο στα σύνορα και θα το τραγουδήσει κάποτε ο τελευταίος Έλληνας περιπτεράς.
Τώρα, ένας μόνο μπορεί να το τραγουδήσει: ο Χρήστος Γεροντίδης, που είναι λαϊκός, αλλά είναι και συνειδητός. Που είναι μαθητής καιρό στο κρυφό σχολειό της «Σπείρας» και σύντομα κυκλοφορεί τον πρώτο δίσκο με τον δάσκαλο (χρυσός να γίνει στα χέρια όποιου τον αγαπήσει).
Αφιερωμένος λοιπόν στον Σταμάτη, στον Τσιτσάνη, και στον Μητσάκη -που μας φαντάστηκαν.
Ο «Παίχτης» είναι ένα καινούργιο τραγούδι σε στίχους και μουσική του Φοίβου Δεληβοριά. Πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Χρήστο Γεροντίδη στην τηλεοπτική σειρά «Τα Νούμερα» και ζωντανά στις παραστάσεις του Σταμάτη Κραουνάκη στο «Άλσος», τον χειμώνα του ’22-’23.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.