RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Στην Χαλκιδική το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Φαντασίας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στην Χαλκιδική το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Φαντασίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

26/09/202318:20

Στην Χαλκιδική το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Φαντασίας

Μουσική, φαγητό και παιχνίδια μιας άλλης εποχής

Στην Χαλκιδική το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Φαντασίας

Γράφει RTHESS NEWSROOM

Mια ευκαιρία να κάνουν ταξίδι στο χρόνο προσφέρει στους επισκέπτες το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Φαντασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Σεμινάρια, παιχνίδια, φαγητά, μουσική, όλα στη γιορτή αυτή θα είναι εμπνευσμένα από τον Μεσαίωνα. Οι καλλιτέχνες, οι διοργανωτές, αλλά και όσοι επισκέπτες το επιθυμούν θα είναι ντυμένοι με ρούχα εποχής, ή από βιβλία και ταινίες που έχουν ανάλογη θεματολογία.

«Θα υπάρχει μεσαιωνική αγορά με καλλιτέχνες που κατασκευάζουν κοσμήματα, είτε χάρτες, οτιδήποτε, εμπνευσμένα από τη μεσαιωνική εποχή, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια φανταστικής γραφής, βαφής μινιατούρας, τραπέζια με παιχνίδια ρόλων, όπως το Dungeons and Dragons», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κατερίνα Καραγιάννη, που διοργανώνει το Φεστιβάλ.

 

 

Τα φαγητά θα είναι μαγειρεμένα με τσουκάλι και φωτιά, χωρίς σύγχρονα μέσα.

Ακόμη, θα υπάρχει show με ξυλοπόδαρα και φωτιές, καθώς και συγκρότημα που θα παίξει μουσική σε μεσαιωνικό στυλ. «Θα κλείσουμε με μια μεγάλη γιορτή γύρω από μια φωτιά», τόνισε η κ. Καραγιάννη.

Η κ. Καραγιάννη διατηρεί στο Παλιούρι εδώ και ενάμιση χρόνο μπυραρία με στοιχεία που παραπέμπουν στην μεσαιωνική εποχή.«O κόσμος που φιλοξενούμε στο μαγαζί μας είναι και αυτής της κοινότητας, οπότε θελήσαμε να κάνουμε αυτό το φεστιβάλ πιο πολύ σαν μια γιορτή για τα γνωριστούμε καλύτερα, να ανταλλάξουμε απόψεις, να περάσουμε καλά, να το γιορτάσουμε», είπε.Πρόσθεσε, δε, ότι η εκδήλωση γνώρισε από την πρώτη στιγμή μεγάλη ανταπόκριση τόσο σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που θέλουν να συμμετέχουν όσο και σε κόσμο που εξέφρασε την επιθυμία να την παρακολουθήσει.

«Εμείς ξεκινήσαμε να το κάνουμε δοκιμαστικά. Και τελικά καταλήγει να γίνει μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε», σημείωσε. Το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Φαντασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί έως τις 9 μμ και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Παρέχεται μεταφορά από Θεσσαλονίκη και επιστροφή με λεωφορείο.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

16.5.202500:24

  Μας «βγήκε η ψυχή» αλλά τα καταφέραμε! Η Klavdia κατάφερε και πήρε το τελευταίο εισητήριο για τον τελικό της Eurovision! Εκπληκτική σκηνική παρουσία και φωνάρα! Αυτά ήταν λίγα από τα σχόλια των τηλεθεατών στα social media, για την εμφάνιση

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

15.5.202523:29

  Λίγες ώρες πριν εμφανιστεί στη σκηνή του Β’ Ημιτελικού της Eurovision με την «Αστερομάτα», η Klavdia δέχτηκε ένα συγκινητικό τηλεφώνημα από τη Νάνα Μούσχουρη. Η θρυλική ερμηνεύτρια εξέφρασε τον θαυμασμό της και της ευχήθηκε καλή επιτυχία.   Διαβάστε: «Αστερομάτα»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

15.5.202517:48

  H νέα περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης που συνδιοργανώνεται με την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας (ΕΠΣ) με τίτλο: «Στη Σπηλιά: Ιστορίες από το σκοτάδι στο φως» και θέμα τα σπήλαια αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της βόρειας Ελλάδας έχει ως βασικό στόχο να

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

15.5.202513:35

  Πένθος σκόρπισε στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ο θάνατος του Κώστα Λυχναρά, που μεταξύ άλλων είχε σκηνοθετήσει τις δημοφιλείς σειρές «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Το Καφέ της Χαράς». Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης η Εταιρεία Ελλήνων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

15.5.202513:19

  Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Γιάννης Κότσιρας ενώνουν τις φωνές και τις δημιουργικές τους δυνάμεις στο ολοκαίνουριο τραγούδι «Φύγαμε», μια συνεργασία γεμάτη ενέργεια, συναίσθημα και αλήθεια. Το «Φύγαμε» αποτελεί την πρώτη επίσημη κυκλοφορία του Νίκου Πορτοκάλογλου μέσα από τη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

15.5.202511:14

  Η Klavdia, εντυπωσίασε στην πρόβα της ελληνικής συμμετοχής για τη Eurovision 2025 με το τραγούδι «Αστερομάτα».   Διαβάστε: Όλες οι ελληνικές συμμετοχές στην Eurovision σε ένα βίντεο – Τις θυμάσαι;   Η σκηνική της παρουσία χαρακτηρίστηκε από μια εντυπωσιακή

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

15.5.202521:16

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

15.5.202520:24

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή