Tο χωριό Άγιο Πνεύμα Σερρών οδηγείται στη λήψη έκτακτων μέτρων, προκειμένου να αποτραπεί το φαινόμενο των συνεχόμενων διαρρήξεων του τελευταίου διαστήματος.
Έτσι, τοποθετούνται κάμερες στην είσοδο του χωριού για τον έλεγχο των διαρρηκτών, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του χωριού, Δημήτρης Αρναούτογλου, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.
«Το χωριό έχει 800 – 850 κατοίκους το χειμώνα. Με τις κάμερες θα μπορούμε να τσεκάρουμε ό,τι περίεργο μπορεί να συμβεί. Στο χωριό μπαίνουν διάφοροι. Το προηγούμενο δεκαπενθήμερο μπήκαν σε 4 – 5 σπίτια. Η πρωτοβουλία για τις κάμερες είναι ιδιωτική, και θα βρίσκονται σε διάφορα σπίτια στις εισόδους του χωριού. Οι κάτοικοι φυσικά και συμφωνούν, μας έχουν ρημάξει οι διαρρήξεις. Νομίζω αυτό θα είναι μια λύση», εξήγησε ο κ. Αρναούτογλου.
«Χτυπούν» συνήθως το σαββατοκύριακο
Το τελευταίο διάστημα οι δράστες «χτυπούν» συνήθως το Σαββατοκύριακο και ώρες που οι ένοικοι λείπουν από τα σπίτια τους. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς όπως φαίνεται το χωριό τους είναι στόχος εδώ και πολύ καιρό.
Ο πρόεδρος του Αγίου Πνεύματος ζητά από τους κατοίκους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν, μιας και οι εκκλήσεις για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή δεν έχουν εισακουστεί μέχρι σήμερα.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.