Σημαντικό έργο πνοής για Χορτιάτη και Ασβεστοχώρι η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και η σύνδεσή του με την ΕΥΑΘ.
Συνεχίζονται από σήμερα οι εργασίες με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ασβεστοχώρι.
Την κατανόηση και υπομονή κατοίκων και οδηγών που μετακινούνται καθημερινά από και προς το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και τις περιοχές ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΞΟΧΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΙΑΤΗ, ζητά ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη με αφορμή τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα προκύψουν λόγω της συνέχισης της κατασκευής του στρατηγικού έργου σύνδεσης της “αποχέτευσης των οικισμών ΧΟΡΤΙΑΤΗ και ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ”, με την ΕΥΑΘ.
Οι εργασίες κατασκευής υπόγειων αγωγών αποχέτευσης βαρυτικού και καταθλιπτικού δικτύου, θα συνεχισθούν από σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου επί της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Πεύκων-Ασβεστοχωρίου-Εξοχής-Χορτιάτη και θα γίνονται τμηματικά και ανά φάση μήκους 500μ περίπου.
Κατά την έναρξη του έργου θα αποκλειστεί το τμήμα της οδού Δημοκρατίας στον οικισμό Ασβεστοχωρίου, από την συμβολή της με την οδό Μακεδονομάχων έως τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου.
Στο Ασβεστοχώρι, καθόσον θα διαρκούν οι εργασίες επί της εν λόγω επαρχιακής οδού εκτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στο μήκος του τμήματος όπου πραγματοποιούνται εργασίες, εκτός από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τα οχήματα ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα κτλ).
Οι οδηγοί από και προς το Νοσοκομείο Παπανικολάου, τους οικισμούς Ασβεστοχωρίου, Εξοχής και Χορτιάτη, θα εξυπηρετούνται κυρίως μέσω της Επαρχιακής οδού Χορτιάτη – Πανοράματος – Πυλαίας και εναλλακτικά για επιβατικά οχήματα μέσω της δασικής οδού του Φιλιππείου, στις οποίες έχουν ήδη τοποθετηθεί πληροφοριακές πινακίδες για την ενημέρωση τους. Πινακίδες ενημέρωσης των οδηγών για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έχουν τοποθετηθεί επίσης και στους κόμβους Νεαπόλεως, Επταπυργίου και Πυλαίας της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.
Οι εργασίες των πέντε φάσεων συνολικού μήκους 2,2 χλμ που αφορούν τον οικισμό Ασβεστοχωρίου, με αφετηρία την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου αφορούν το τμήμα της εν λόγω επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής – Χορτιάτη από την είσοδο του οικισμού Ασβεστοχωρίου από τα Πεύκα έως την έξοδο του προς την Εξοχή.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.