RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Με προτάσεις για όλα τα ενδιαφέροντα η 87η ΔΕΘ – Αφιέρωμα στην Τina Turner

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Με προτάσεις για όλα τα ενδιαφέροντα η 87η ΔΕΘ – Αφιέρωμα στην Τina Turner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13/09/202319:04

Με προτάσεις για όλα τα ενδιαφέροντα η 87η ΔΕΘ – Αφιέρωμα στην Τina Turner

Με προτάσεις για όλα τα ενδιαφέροντα η 87η ΔΕΘ – Αφιέρωμα στην Τina Turner

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Με εκθέματα και εκδηλώσεις που καλύπτουν μια ευρύτατη γκάμα ενδιαφερόντων, από την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία μέχρι τη γαστρονομία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, συνεχίζεται η 87η ΔΕΘ.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» το Συνέδριο για τη Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών με τίτλο «Προστατεύοντας τη ζωή-Χτίζοντας ανθεκτικότητα», μια διοργάνωση του Economist σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO που αποδεικνύεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

 

Η διαμόρφωση της βέλτιστης στρατηγικής για τη μείωση του κινδύνου από τις φυσικές καταστροφές και την προστασία της ανθρώπινης ζωής έχουν γίνει μέρος της παγκόσμιας συζήτησης για τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα της κοινωνίας και της οικονομίας μας.

 

Απόψε το βράδυ έρχεται στην 87η ΔΕΘ και στη σκηνή των Music Events Live το βραβευμένο musical tribute «One Night Of Tina», που έχει ταξιδέψει με το αυθεντικό cast του West End σε 26 χώρες και έχει μαγέψει χιλιάδες θεατές. Πρόκειται για ένα μοναδικό αφιέρωμα στην 60χρονη πορεία της πρόσφατα εκλιπούσης βασίλισσας της ροκ, Tina Turner. Τα τραγούδια είναι πολλά και αγαπημένα: Simply the best, Private Dancer, What’s Love Got To Do With It, We Don’t Need Another Hero, Proud Mary.

 

Χθες Θοδωρής Φέρρης και Josephine ξεσήκωσαν το κοινό με τις επιτυχίες τους από το stage των Music Events Live, ανεβάζοντας τον μουσικό ρυθμό της Έκθεσης.

 

Ανεβασμένοι όμως είναι και οι ρυθμοί των εκθεσιακών ενοτήτων της 87ης ΔΕΘ. Τον σημαντικό ρόλο των Περιφερειών, που συμβάλλουν όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και στη διαχείριση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών αναδεικνύει «Η Ελλάδα των Περιφερειών» στο περίπτερο 17, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νέα αναπτυξιακά προγράμματα, τις χρηματοδοτήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τις λειτουργικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν τον πολίτη. Οι Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας δίνουν δυναμικό «παρών».

 

Την ίδια στιγμή στα περίπτερα 4 και 5, όπου φιλοξενείται το θεματικό αφιέρωμα «Γαστρονομία-Διατροφή», παραγωγοί, επιχειρήσεις τροφίμων και σεφ συστήνουν στον επισκέπτη τον πλούτο των προϊόντων της ελληνικής γης, αναδεικνύοντας τη «μαγεία» της ελληνικής κουζίνας.
Στα περίπτερα 7 και 12 αναπτύσσεται η θεματική ενότητα «Ψηφιακή Ελλάδα-Start Ups» -η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη συνεργασία της ΔΕΘ-HELEXPO- όπου φιλοξενούνται πρωτοπόρες start ups από τον ευρύτερο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, των πολιτιστικών-βιομηχανικών δημιουργιών, του οπτικο-ακουστικού τομέα, των ψηφιακών παιχνιδιών και της δημιουργίας animation. Στο πλαίσιο του θεματικού αυτού αφιερώματος παρουσιάζονται καινοτόμες ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες.

 

Στο περίπτερο της Τιμώμενης Χώρας Βουλγαρίας (13) συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Mέχρι τις 21:00 θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει επιδείξεις χειροτεχνίας από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σόφιας, του Σλίβεν και της Τριάβνα, αλλά και την Prof. Pancho Vladigerov National Academy of Music’s Jazz Band.

 

Εν τω μεταξύ βετεράνοι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ-Άρης-Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριάς) συμμετέχουν σήμερα το απόγευμα (19:00-21:00) στο Τουρνουά ποδοσφαίρου ΔΕΘ (5Χ5) με κεντρικό μήνυμα «Όχι στη βία», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Α.Σ. Πανόραμα.

 

Αρχηγοί των ομάδων που θα λάβουν μέρος είναι οι Γιάννης Βένος και Ντίνος Κούης από τον Άρη, Κυριάκος Αλεξανδρίδης και Κώστας Μαλιούφας από τον ΠΑΟΚ, Γιώργος Παπαδόπουλος και Σάκης Χατζόγλου από τον Ηρακλή, Κώστας Κάκογλου και Ζήσης Τσέκος από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

 

Στο Κύτταρο 2, στον ισόγειο χώρο κάτω από την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τη ζωή της μεγάλης Μαρίας Κάλλας στο Αφιέρωμα: «Μαρία Κάλλας, μια ζωή σαν παραμύθι» της Μυκονιάτισσας Μαρίνας Πετρή, υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων και την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO.
Η 87η ΔΕΘ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσημη Τράπεζα είναι η Εθνική.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8.3.202512:00

  Η Lynk & Co φέρνει στην Ευρώπη το επαναστατικό plug-in hybrid SUV, Lynk & Co 08, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής βιώσιμης κινητικότητας. Κάνει την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση προσιτή σε όσους δεν είναι ακόμα έτοιμοι να δεσμευτούν σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5.3.202520:46

  Η Grand Automotive Hellas αποτελεί μέρος του Grand Automotive Group LLP, ενός εκ των κορυφαίων εισαγωγέων και αντιπροσώπων αυτοκινήτων σε 13 βασικές αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο όμιλος διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο 11 κορυφαίων μαρκών, παρέχοντας ποιοτικά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5.3.202518:30

  Ο πρωτοπόρος του αυτοκινήτου και ιδρυτής της εταιρείας, Gottlieb Daimler, απεβίωσε στο Cannstatt πριν από 125 χρόνια, στις 6 Μαρτίου 1900, σε ηλικία μόλις 65 ετών. Ο Όμιλος Mercedes-Benz Group τιμά τα εξαιρετικά του επιτεύγματα για την εταιρεία και

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4.3.202519:30

  Σε μια καθολική στροφή σε ότι αφορά τον τρόπο που προσεγγίζει την αγορά των compact SUV, η Citroën επανεφευρίσκει το C3 Aircross. Στην ευρωπαϊκή του παραλλαγή, αυτό το καινούργιο μοντέλο μοιράζεται την πλατφόρμα Smart Car με το πρόσφατο C3,

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4.3.202518:30

  Η CUPRA κατέκτησε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην εντυπωσιακή της πορεία, καθώς αναδείχθηκε ως η «Πιο Trendy Μάρκα της Χρονιάς» στα αναγνωρισμένα βραβεία Auto Motor und Sport Awards. Είναι η πρώτη φορά που η αντισυμβατική, συναισθηματική και ανατρεπτική μάρκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3.3.202519:47

  Όταν η θερμοκρασία πέφτει χαμηλά τον χειμώνα και το χιόνι έρχεται να καλύψει τους δρόμους, η αυτονομία όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά tips τα οποία μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να έχει στο κρύο την καλύτερη

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή